Op heel veel gebieden kunt u in de knel raken of stilstand ervaren. Of u komt in een nieuwe situatie terecht, zoals een nieuwe baan, en u komt er vervolgens achter dat u een aantal vaardigheden nodig hebt waar u op dat moment niet zo sterk in bent. In dit soort gevallen kunt u een coach inschakelen. Deze ondersteunt, adviseert en daagt u uit. Coaches zijn er op heel veel verschillende gebieden. Woont u in de buurt van Tilburg, dan hebt u geluk, want er zijn er verschillende beschikbaar in dit gebied.

Zoek een coach in de buurt

Een goede coach kan u binnen enkele weken een aantal nieuwe vaardigheden aanleren, of u weer vooruithelpen op een bepaald gebied. Het is wel zo fijn om er een in te schakelen die zich bij u in de buurt bevindt, zodat u geen grote afstanden hoeft af te leggen als u deze wilt bezoeken. Als u een goede begeleider in de buurt kunt vinden, maakt dit de drempel kleiner om de stap daadwerkelijk te zetten om coaching te vragen. Als u denkt dat u coaching nodig hebt, aarzel dan niet en maak een afspraak. Het kan u namelijk flink vooruithelpen. Veel mensen hebben al mogen ervaren hoe het het leven in een bepaald opzicht flink kan veranderen, waardoor het mogelijk is om verder te gaan en een volgende stap te zetten.

Gebieden waarop coaches werkzaam zijn

Zoals gezegd zijn er veel verschillende gebieden waarop coaches werkzaam zijn en ze van betekenis kunnen zijn. Een aantal voorbeelden:

  • Psychologie & counseling
  • Leven en gezondheid
  • Gespreksvoering en communicatie
  • Assertiviteit, zelfverzekerdheid en faalangst
  • Solliciteren

Daarnaast zijn er begeleiders die meer generalistisch werken en vooral manieren aandragen om gedragsverandering teweeg te brengen en gevoelens om te zetten, zoals een trainer op het gebied van ACT en mindfulness. Op welke gebieden u ook een coach zoekt, er is altijd wel iemand op geschikte afstand te vinden. Als u in de buurt van Tilburg woont, is Inspireer bijvoorbeeld een goede optie. Zoek maar eens op internet en laat u verrassen. En vooral: wees niet bang om de stap naar vooruitgang te zetten.